Канадські страви, які варто спробувати

Канадські страви, які варто спробувати

Канадські страви, які варто спробуватиКанадські страви, які варто спробувати. Страви канадської кухні не є достатньо відомими та популярними, однак їх варто спробувати. Турт’єр – пиріг, який готують у Французькій Канаді майже 2 тисячоліття. Начинку для нього використовують м’ясну з додаванням прянощів або рибну. Пиріг подають на різдвяні свята. Якщо ви хочете його скуштувати у звичайний день, то у супермаркеті можна придбати його з різноманітними начинками.

У середині двадцятого століття кухарі почали смажити картоплю фрі у фритюрі та додавати жирний мясний соус, кетчуп і сир. Скуштувати цю калорійну та насичену жирами страву можна у провінції Квебек. Деякі регіони спорять про першість приготування.

Beaver tails – солодкий пончик з різноманітними додатками та солодощами, якими його прикрашають. У кінці минулого століття цей десерт став доступний для усіх верств населення. Останнім часом пончики посипають цукром, шоколадним кремом або цукерками.

Вершковий тарт – корзиночка з дріджового тіста, до якого додають яєчний крем. Також у різних регіонах використовують родзинки.

Копчене мясо по – Монреальськи – грудинка, яка є тонко нарізаною, залишають у травах та обливають окропом. Потім вона використовується як гарнір до сендвічів та закусок.

На сніданок у Канаді та США часто замовляють у кафе донатс – пончик, який покритий глазурю. Страва настільки є популярною, що її почали готувати у всьому світі. У Польщі у 17 столітті готувати страву на основі дріжджів, а потім обсмажували у смальці.

Найбільший Донатс у світі важив більш 3 тонн та мав довжину 6 метрів.  Свою історію ці шедеври почали з 1950 року, коли у США відкрили перші заклади, де можна було випити смачну каву та гарячий пончик.

Покривають донатси білим шоколадом, додають фруктові та ягідні конфітюри. Випікають також кекси на основі шоколадного тіста.

Щоб приготувати ці десерти у домашніх умовах, необхідно мати фритюрницю або глибоку сковорідку з товстим дном. Налити багато масла та нагріти до високої температури (160-180 градусів). Пончики варто повертати, щоб тісто добре просмажилося.

Американські пончики у шоколаді (Donuts)

Борошно – 640 Грам
Цукор – 60 Грам
Дріжджі сухі – 14 Грам
Вершкове масло – 90 Грам
Молоко – 250 мілілітрів
Яйця – 2 Штуки
Сіль, ваніль – За смаком
Шоколад – За смаком (для прикраси)
Вершки – За смаком (для прикраси)
Олія – ​​1 Стакан (для смаження пончиків)

1. Борошно просійте кілька разів, додайте в неї сухі дріжджі, сіль і цукор.

2. Вершкове масло розтопіть, молоко візьміть якомога жирніше (3,2%) або додайте в нього вершки. Молоко повинно бути теплим. Екстракт ванілі можна замінити звичайним ванільним цукром.

3. У великій ємності перемішайте міксером протягом 5-8 хвилин всі наші інгредієнти. Якщо вимішуєте руками, це займе близько 15 хвилин. Тісто має вийти однорідним, таким, що не прилипає до рук.

4. Щоб тісто підійшло, дно чаші мультиварки змастіть маслом і викладіть туди тісто. На 30 хвилин залишаємо підніматися тісто при температурі 35 градусів.

5. Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл (або силіконовий килимок), щоб трохи обмяти. Розкачати тісто потрібно в пласт до 1 см.

6. Деко застеліть пергаментом, сюди викладайте заготовки пончиків. Вирізати пончики з тіста найкраще спеціальною формою, якщо у вас такої немає – використовуйте кондитерське кільце невеликого діаметру.

7. Масло в сковороді сильно розігрівати не потрібно, інакше пончики вийдуть темними. Закладайте донати в масло і обсмажуйте з обох сторін на маленькому вогні. Враховуйте, що друга сторона готується швидше.

8. Шумівкою викладіть пончики на серветки, щоб вони увібрали в себе зайвий жир. Коли пончики охолонуть, приступаємо до прикраси.

9. Візьміть плитки улюбленого шоколаду. Його потрібно залити парою ложок гарячих вершків і розім’яти ложкою. Також можна скористатися мікрохвильовкою або розтопити на водяній бані.

10. У білий шоколад можна додати краплю барвника, щоб донатси були яскравого кольору. Розтоплений шоколад можна намазувати на пончики силіконовим пензликом.

 

Інгредієнти:Для донатів:

  • 250 г борошна,
  • 170 г цукру,
  • 2 1/4 ч. л. порошку для випічки,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • 2 яйця,
  • 180 мл молока (можна використовувати мигдальне),
  • 240 мл оливкової олії,
  • цедра від 3/4 лимона,
  • лимонний сік від 1/2 лимона,
  • щіпка кориці.

Для лимонної глазурі:

  • лимонна цедра від 3/4 лимона,
  • сік від 3/4 лимона,
  • 115 г вершкового масла,
  • 315 г цукрової пудри,
  • 1 ч. л. ванілі,
  • 60 мл гарячої води.

Для полуничної глазурі:

  • 100 г полуниці,
  • 115 г вершкового масла,
  • 315 г цукрової пудри,
  • 1 ч. л. ванілі,
  • 60 мл гарячої води.
Спосіб приготування:Розігріти духовку до 175°C. Змастити кулінарним спреєм 12 формочок для бубликів. У великій мисці змішати борошно, цукор, порошок для випічки, корицю і сіль. У середній мисці збити яйця, молоко, лимонний сік, цедру і оливкову олію.

Зробити заглиблення в центрі сухих інгредієнтів і додати яєчно-молочну масу. Перемішати (тісто вийде з грудочками). Перекласти тісто в приготовані формочки, наповнюючи на 2/3. Випікати 10-15 хв. Повернути формочки після закінчення половини часу приготування. Перекласти на деко.

Перед випіканням тісто можна розділити навпіл. В одну половину додати трохи лимонної цедри і 160 г чорниці, а другу залишити без добавок.

Лимонна глазур:
За допомогою блендера перемолоти цедру, сік, вершкове масло і ваніль, поступово додаючи цукрову пудру. Потім долити гарячу воду. Збивати до однорідної консистенції без грудочок. Полити донати.

Полунична глазур:
Перемолоти полуницю за допомогою блендера. Додати вершкове масло і ваніль. Увімкнути блендер і поступово додавати цукрову пудру. Потім долити гарячу воду. Збивати до однорідної консистенції без грудочок. Полити донати.

Це найпопулярніші канадські страви, які варто спробувати та приготувати у домашніх умовах. Вони є нескладними та недорогими. Інгредієнти можна придбати на ринку або супермаркеті.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик