Історія виникнення морозива ескімо

Історія виникнення морозива ескімо

Історія виникнення морозива ескімоІсторія виникнення морозива ескімо. Морозиво — це не тільки десерт, але й чудовий додаток до сонячного настрою. Історія цього смачного продукту відома з часів Олександра Македонського. Це були фруктові та ягідні десерти. Сніг у літню пору отримували у гірській місцевості. Необхідно було швидко бігати, адже лід починав таяти швидше ніж його доставляли на столи знаті.

У часи Катерини Медичі розкривати секрет приготування морозива було заборонено. Це була державна таємниця, розголошення якої дорівнювалось до державної зради. Ванільне морозиво відоме з1649 року завдяки кулінару Жерару Тирсен. Рецептура постійно змінювалася, однак лише аристократичні верстви населення могли насолоджуватись бездоганним смаком. Тільки у 1782 році на території Франції відкрилось кафе, де кожен відвідувач міг поласувати різними сортами морозива. Клієнтам пропонували понад 80 сортів.

Ескімо — сорт, який відомий з дитинства, став відомий завдяки викладачу з Данії. Він додатково підробляв у кондитерській. Постала проблема вибору між шоколадом та морозивом. В результаті експериментів з’явилося морозиво на паличці з политим зверху шоколадом. У 1920 році винахідник зміг продати на ярмарку понад півтисячі порцій. Після такого шаленого успіху технологія виготовлення була запатентована. Назва була придумана таким чином, щоб існувала асоціація з північною територією і холодом.

У СРСР з 1937 року цей сорт був також доступним. Кожен громадянин міг отримати 5 кг продукту — саме стільки виробляли морозива на кожну людину. Вимоги до рецептури були достатньо жорсткі, адже використовували тільки натуральні інгредієнти — молоко, шоколад, яєчні жовтки та інші. З часом усе змінилося. Після розвалу СРСР вимоги змінилися. Тепер виробники з метою економії додають багато барвників, підсолоджувачів, сої, сухого молока, пальмовий жир тощо.

Компаній, які займаються виробництвом десертів зараз є дуже багато, однак експерти радять звертати увагу на склад продукту, а саме на відсутність штучних добавок, шкідливого трансгенного жиру, штучних замінників цукру, молочних продуктів. Варто звернути увагу на технологію зберігання у холодильних камерах.

Адже здоров’я ваше та близьким є найголовнішим у житті.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик