Історія відомого австрійського торту Захер

Історія відомого австрійського торту Захер

Історія відомого австрійського торту Захер Історія відомого австрійського торту Захер  досить цікава та оригінальна. Цей шедевр походить з Австрії, де цей смачний десерт подавали на стіл короля. Кухар Франц Захер є винахідником цього шедевру. Торт “Захер” можна придбати у сучасних кондитерських або супермаркетах.

Він працював на кухні одно з князів Австрії та міністра іноземних справ, у казино Будапешта. З часом відкрив власний магазин вина та делікатесів. Коли король хотів пригостити своїх гостей, то звернувся до свого кондитера спекти щось оригінальне. Кухар захворів і не зміг нічого зробити.

Франц вирішив використати шоколадні коржі, які були покриті рідким шоколадом. Під поливкою кондитер додав джем з абрикосів.

Приготувати цей торт у ті часи могла будь-яка людина. Однак досягти ідеального приготування не зміг ніхто. Рецепт можна було знайти у багатьох кулінарних довідниках Австрії, а кондитерські по усій території Європи випікали по пів тисячі смаколиків на добу.

Особливістю приготування є підбір потрібного сорту шоколаду, борошна, відповідного мармеладу, підтримання оптимальної температури випікання.

Світову популярність торт тримав завдяки сину Едуарду. Була відкрита власна кондитерська і готель. Через банкрутство на початку двадцятого століття рецепт торту був проданий кондитерській відомого кондитера Демеля. Була навіть спроба судового спору через випікання та приготування десерту без дозволу. Одна виявилося, що Демель купив права на використання у сім’ї.

З часом рецепт приготування дещо змінився. Масло частково замінювали маргарином. Це означало, що це був фактично новий виріб, який не порушував права винахідника.

Зараз придбати оригінальний торт можна у Вені. Існує 2 варіанти — від винахідника та Демеля. Залежить від індивідуального смаку покупця. На території України десерт продається, проте додаються замінники жиру, глазур замість натурального шоколаду, штучні барвники тощо. Оригінальний торт готується на основі яєць, вершкового масла, цукрової пудри, абрикосового повидла. Можна додати ром. Зверху прикрашають свіжими ягодами.

Торт можна посмакувати на весіллях, сімейних зустрічах, день народженнях або просто у вихідний день, коли хочеться у вільний час насолодитися моментом відпочинку і насолодитися десертом, який має складну, але дуже цікаву історію.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик