Історія появи світового десерту еклер

Історія появи світового десерту еклер

Історія появи світового десерту еклерІсторія появи світового десерту еклер. Еклер — смачне тістечко з заварним кремом, без якого не обходиться свято чи ювілей, день народження. Цікавою історією є походження цього шедевру.

Один талановитий хлопець з раннього дитинства проявив кулінарні здібності. Він працював на кухні, щоб мати можливість забезпечити себе. У віці 15 років працював працівником майстра у кондитерській Парижу.

Карем (ім’я цього талановитого хлопця) цікавився історію кухарського мистецтва та архітектурою. Захоплення цими різним напрямами науки призвело до того, що у нього виникла думка поєднання цих наук. Виявилося, що є 3 фактори, які присутні у кулінарії та архітектурі. Це точність, розрахунок і пропорції. Складні архітектурні креслення пізніше були використанні для кондитерських виробів.

Карем сьогодні — засновник сучасної світової кухні. Він зміг переконати представників аристократії і дипломатії щодо необхідності професійного кухаря на кухні. Саме він є автором десерту, який знають і люблять у всьому світі. Еклер – “блискавка” (французьке слово) є символом кондитерського мистецтва Франції. Перше заварне тісто відоме ще з часів Катерини Медичі. Його назва — Пантереллі.

Саме Карен придумав рецепт заварного тіста, яке є основою еклерів. Заварне тісто, яке має довгасту форму, наповнювали смачним заварним кремом.

Зараз ці тістечка круглої і довгастої форми можна придбати у багатьох кафе і кондитерських магазинах. До тістечок додають лимон, какао, шоколад. Смакують ними як дорослі люди, так і діти.

Цей десерт є доступним та недорогим десертом. Для його приготування не потрібно багато часу і фінансових затрат. Експерти готують тістечка круглої форми, які називаються профітролями. Деякі готують башту з цих десертів. Профітролі готують не тільки з солодким кремом, але додають м’ясний фарш, паштет тощо.

Тісто готується на основі борошна, яєць, молока, вершкового масла, цукру. Інгредієнти поміщають до кондитерського мішку і роблять тістечка. А крем — молоко, яєчні жовтки, ванілін, масло вершкове. Зверху поливають шоколадом або цукровою пудрою. Побалуйте себе та своіх близьких цим смачним десертом. Адже солодке задоволення не тільки покращує настрій, але є чудовим приводом зібратися великою і дружньою сім’єю за чуловим столом.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик