Ганаш – світовий шедевр сучасності

Ганаш – світовий шедевр сучасності

Ганаш - світовий шедевр сучасності - історія створенняГанаш – світовий шедевр сучасності. Ганаш — одне з найвідоміших кондитерських винаходів у світі. Даний шедевр французької кухні з’явився відносно недавно. Цей елемент є основою для багатьох світових десертів.

У кондитерському мистецтві на протязі історії відбувалися різноманітні експерименти, оригінальні поєднання різних інгредієнтів, нестандартний і творчий підхід. Кондитер міг випадково додати чи забути про якісь інгредієнти. В результаті виходило новий та смачний витвір, який можна замовити і спробувати у дорогих ресторанах світу.

Виготовляють його на основі вершків і шоколаду. Додають його до цукерок, макарунів, антреме, тортів, пирогів, трюфелів, тістечок тощо.

У дев’ятнадцятому столітті один з французьких кондитерів-шоколатьє пролив шоколад на гарячі вершки. Важливим фактором при приготуванні ганашу є дотримання відповідних температур. Якщо просто поєднати гарячі вершки і підігрітий шоколад, то ганаш буде слоями. При заливці шоколадної маси у форми, не можна наливати крем теплим, тому що матеріал форми може оплавитися. Цукерка не буде мати потрібну форму.

Готують крем і у домашніх умовах, однак необхідно мати терпіння, адже це досить кропіткий і довгий процес. Серед продуктів необхідно мати сметану, згущене молоко, какао-порошок, вершки і вершкове масло. Топиться шоколад на паровій бані і змішується з іншими інгредієнтами.

Існують варіанти з молочного, білого чи чорного шоколаду, з використанням какао, ромом, коньяком, апельсинової цедри, без використання вершків. У класичному рецепті повинні бути жирні вершки, ром, чорний шоколад. Крем не повинен містити цукор.

Господині радять купляти шоколад відомих брендів, який містить 40 і більше відсотків какао, зберігався у при оптимальній температурі і не ламався. Кількість шоколаду пропорційно кількості вершків. Є смачним соусом для млинців, морозива, фруктів, суфле або желе. 

Готовий продукт можна приготувати заздалегідь і покласти на певний час у холодильник. Перед нанесенням його необхідно розігріти. Однак після цього ганаш може втратити блиск та бути матовим.

Можна використовувати у якості додатку есенції, мед, фруктове пюре, ваніль чи м’яту.

Побалуйте своїх дітей і близьких людей цим вишуканим і смачним кремом. Це доступно, смачно і недорого.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик