Десерти з желе

Десерти з желе

Десерти з желеДесерти з желе – простий спосіб насолодитися легкими та смачними десертами. Їх можна приготувати у домашніх умовах. Вони є не складними та доступними для повсякденних посиденьок та святкових подій.

Panna cotta

  • Вершки жирністю 10% – півтора літра;
  • Ваніль натуральна (в стручках) – 1 шт .;
  • Молоко  – 1,5 стакана
  • Желатин – 1 пакетик (10 г);
  • Цукор – за смаком;

Желатин потрібно замочити в холодній воді і залишити для набухання. У сотейник наливаємо вершки і кладемо в них цукор. Коли цукор розчиниться, розсікає уздовж на дві частини ванільний стручок і кладемо його в підсолоджені вершки. Ставимо все це на вогонь і нагріваємо, практично доводячи до кипіння. Як тільки вершки почнуть підніматися, знімаємо сотейник з вогню і залишаємо настоюватися вершки на ванілі.

Поки вершки остигають, розводимо молоком желатин і підігріваємо його на водяній бані. Важливо не дати молоку закипіти.

З вершків виймаємо ванільний стручок, вливаємо молоко з желатином і розливаємо по формах. Даємо молоку з вершками охолонути, а потім прибираємо в холодильник на ніч. Готове желе викладаємо на плоскі тарілки. Щоб воно легко відділилося від стінок формочки, опускаємо її на кілька секунд в окріп. Подаємо десерт з карамельним або ягідним сиропом.

Желейні апельсини

  • Апельсини – 2 шт .;
  • Мандарини – 2 шт .;
  • Вода – половина склянки;
  • Цукор – на ваш смак;
  • Желатин – 20 г (2 пакетика).

Желатин заливаємо половиною склянки холодної водиі залишаємо набухати. Миємо й витираємо насухо фрукти. Апельсини розрізаємо навпіл і виймаємо з них м’якоть. Мандарини просто очищаємо від шкірки – вона нам більше знадобиться. З апельсиновою м’якоті і мандарину віджимаємо сік і проціджуємо його. Кладемо цукор і розмішуємо.

Желатин підігріваємо на водяній бані, чекаючи,поки він повністю не розчиниться, але при цьому стежимо, щоб вода не закипіла. Потім змішуємо желатин з соком і заливаємо цю суміш в половинки апельсинової шкірки, які попередньо очищаємо зсередини. Прибираємо желе в холодильник і залишаємо його застигати. Подаючи десерт, залишаємо його в апельсинових «чашках» або ріжемо часточками.

Кавунові часточки

  • Кавун;
  • Фруктове або ягідне желе в порошку;
  • Гіркий шоколад.

Беремо один маленький кавун. Миємо та розрізаємо на дві половинки. Необхідно вийняти усю м’якоть. З порошкового желе червоного кольору готуємо розчин. Шоколад натираємо в крихту або ріжемо на дрібні шматочки. У кавунові «чаші» починаємо заливати желе: перший шар, чекаємо, коли желе схопиться, і посипаємо його шоколадною крихтою. Заливаємо ще один шар і знову чекаємо, коли желе затвердіє. Знову посипаємо його шоколадом і так заповнюємо всю половинку кавунової кірки. Подаємо десерт, розрізавши желейний кавун на часточки.

Смарагдовий десерт

  • Готове желе в порошку (зеленого кольору) – 1 пакетик;
  • Сухий желатин – 1 столова ложка;
  • Вода – половина склянки;
  • Ківі – 1 штука;
  • Виноград (зеленого кольору і без кісточок) – 1 гілочка;
  • Сирна маса або дитячий сирок – 150 г.

Замочуємо желатин. Розводимо порошкове желе з пакетика. Для десерту беремо прозорі келихи або креманки. У кожен келих кладемо по одній або по дві виноградинці і заливаємо зеленим желе (на третину висоти бокала). Залишаємо желе застигати. Викладаємо сирну масу в миску, підігріваємо замочений желатин на водяній бані і акуратно вводимо його в сирок.

Тепер ми очищаємо від шкірки ківі і нарізаємо його кружечками. Викладаємо по одному кружечку на желе в кожному келиху і ще на одну третину заповнюємо келихи желатиново-сирною масою. Відправляємо келихи в холодильник, щоб верхній шар желе застиг.

Після того як сирне желе затвердіє, кладемо на нього по одній виноградині і по одному кружечку ківі і знову заливаємо зеленим желе – тепер уже по самі вінця келихів. Знову прибираємо в холодильник. Коли застигне верхній шар желе, десерт можна подавати.

Ананаси в шампанському

  • Шампанське (сухе рожеве) – півтори склянки;
  • Вода – півтори склянки;
  • Желатин – 1 пакетик ;
  • Цукор – дві третини склянки;
  • Цедра одного лимона;
  • Кружечки консервованого ананаса;
  • Фісташки.

Замочуємо желатин в холодній воді. Поки желатин набухає, варимо сироп. Налити в каструльку воду, висипаємо туди ж весь цукор і кладемо натерту лимонну цедру. Ставимо посуд на вогонь, даємо воді закипіти і продовжуємо варити сироп ще три хвилини. Готовий сироп проціджують через дрібне сито і додаємо в нього желатин, який попередньо відіжміть. Розмішуємо суміш, поки желатин повністю не розчиниться.

Потім вливаємо в сироп шампанське і ще раз перемішуємо. У прозорі креманки (або келихи) кладемо ананаси і заливаємо все сумішшю шампанського з сиропом. Залишаємо желе застигати. Подаємо до столу, посипавши верх желе фісташками.

Желейні тістечка

  • Кошики з пісочного тіста;
  • Свіжі ягоди або фрукти;
  • Упаковка порошкового желе;
  • Цукор.

Найзручніше для цього десерту використовувати готові кошички з пісочного тіста. Можна зробити їх самостійно. Збийте міксером пачку розм’якшеного вершкового масла з половиною склянки цукрової пудри. Додайте туди ж один яєчний жовток і половину чайної ложки ваніліну. Збийте все ще раз, а потім поступово всипте склянку борошна (з гіркою), спочатку розтираючи тісто ложкою, а потім вимішуючи руками. Тісто накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на дві-три години. Потім печіть з нього кошики.

Тепер розводимо водою желе  і миємо ягоди. У кошики потрібно покласти ягідне асорті і залити його желе. Прибираємо в холодильник. Коли желе схопиться, виймаємо кошики і прикрашаємо зверху ягодами. Ягоди кладемо гіркою і знову прибираємо всі в холодильник.

Чудо – персик

  • Сметана – стакан;
  • Сир – 4 пачки (всього 400 г);
  • Цукор – стакан;
  • Вода – стакан;
  • Швидкорозчинний желатин – 1 пакетик;
  • Свіжі або консервовані персики – 4 штуки;
  • Плитка молочного шоколаду.

Розводимо желатин водою і підігріваємо його на водяній бані. Персики звільняємо від кісточок, нарізаємо маленькими шматочками. Сир змішуємо зі сметаною, додаємо цукор і ретельно розтираємо. Потім розбавляємо желатин склянкою кип’яченої води і виливаємо цю суміш в сир зі сметаною.

У форму викладаємо нарізані персики і заливаємо їх половиною сирно-желатинової суміші. Прибираємо в морозилку, щоб желе «зчепилося». Шоколадну плитку натираємо на тертці або робимо з неї стружку за допомогою ножа. Висипаємо стружку в решту суміш і виливаємо все це в форму поверх першого шару.

Готове желе виймаємо з форми, опустивши її на кілька секунд в окріп і перевернувши на плоску тарілку. Посипаємо шоколадною стружкою і прикрашаємо шматочками персиків.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик