Десерти з морозива

Десерти з морозива

Десерти з морозива – чудовий спосіб насолодитися смачною стравою у спекотні літні дні, які полюбляють дорослі  і діти.

Десерти з морозива

Холодні цукерки

  • 200-грамовий брикет морозива,
  • 100 г дитячого сухого молока,
  • кілька вафель,
  • какао, кокосова стружка, сироп або варення.
Морозиво виймаємо з морозилки і хвилин через п’ять як слід перемішуємо з сухим молоком. Круглою ложкою робимо з цієї маси кульки і обвалюємо кожну в подрібнених вафлях, або какао, або стружці. Викладаємо в креманки і прикрашаємо цю досконалість крапелькою варення.

Морозиво в апельсинах

  • апельсин,
  • 150-грамовий брикет морозива,
  • чищені волоські горіхи,
  • листочки м’яти,
  • шматочок шоколаду.
Апельсинко розрізаємо навпіл, акуратно вирізаємо серединку і видаляємо насіння та плівочки. Нарізаємо гострим ножем на дрібні шматочки, змішуємо з морозивом і викладаємо в апельсинові “вазочки”.

Кавовий коктейль з морозивом

  • склянка свіжозвареної кави,
  • 2 склянки молока,
  • 200 г пломбіру.
  • кориця, шматочок шоколаду.
Каву і молоко охолоджуємо, потім всі компоненти відправляємо в блендер і збиваємо до однорідності та пінки. Розливаємо у високі склянки, прикрашаємо корицею, тертим шоколадом, можна дрібкою меленої кави. 

Смажені карамельні банани з морозивом

  • стаканчик ванільного морозива,
  • банан,
  • шматочок вершкового масла,
  • кілька столових ложок цукру,
  • шоколад,
  • мигдаль або кориця.
Банан ріжемо шматочками середньої товщини. На розігрітій сковорідці розтоплюємо масло, додаємо до нього цукор і перемішуємо, поки не стемніє. Тепер кидаємо туди нарізаний банан – і смажимо кілька хвилин, перевертаючи. Викладаємо на тарілку або у креманки, туди ж додаємо морозиво, зверху прикрашаємо розтопленим шоколадом, горішками або корицею.

Морозиво з ягодами і соусом

  • середній брикет морозива,
  • ягоди (суниця, чорниця, малина),
  • трохи оливкової олії,
  • кілька столових ложок цукру,
  • сік з лимону,
  • листочки м’яти.
Соус готуємо в блендері, закинувши туди ягоди і цукор. Далі капаємо трохи оливкової олії  і лимонного соку. Після отримання пюре можна пропустити його через сито. Тепер морозиво змішуємо з відкладеними ягодами, викладаємо у формочки, поливаємо соусом і прикрашаємо листочками.

Листковий кольоровий десерт

  • морозиво,
  • різнокольорові фрукти і ягоди, горіхи.
  • За бажанням – мюслі або кілька крапель кольорових лікерів.
Фрукти-ягоди миємо, очищаємо і ріжемо пластинками. Викладаємо на дно шар морозива – потім “вітамінний” шар одного кольору – далі горіхи – знову морозиво.

Шоколадний “торт” з морозивом

  • два стаканчика шоколадного морозива,
  • пачка шоколадного печива,
  • 80 г вершкового масла,
  • плитка чорного шоколаду,
  • ложка цукрової пудри,
  • горіхи або ягоди для прикраси.
Печиво подрібнюємо і змішуємо з розм’якшеним маслом. Цією масою вимащуємо дно та стінки форми і ставимо на годину в холодильник. Зверху викладаємо морозиво – і в морозилку. А далі готуємо глазур на водяній бані – з шоколадки, цукрової пудри і шматочка масла, що залишився. Коли все трохи охолоне, поливаємо наш десерт, прикрашаємо ягодами або горіхами.

Груші з морозивом

  • дві великі груші,
  • стаканчик вершкового морозива,
  • лимон,
  • 15 г цукру,
  • 200 мл вершків,
  • шоколад,
  • паличка кориці,
  • коньяк.
З лимона зрізаємо шкірку і кладемо в каструлю. Туди ж вичавлюємо сік з самого лимона, додаємо склянку води, цукор і корицю. Груші очищаємо від шкірки і видаляємо сердцевинки, але залишаємо “хвостики”. Коли сироп закипить, відправляємо половинки фруктів у каструлю і готуємо хвилин 10, після чого охолоджуємо не виймаючи. Вершки і шматочки шоколаду розплавляємо до однорідності, туди ж ллємо коньяк.

Фруктовий салат з морозивом

  • банан, полуниця, яблука, манго, фініки, курага.
  • Брикет ванільного або м’ятного морозива.
  • Кілька ложок меду.
  • вишні або інші ягоди.
Фрукти миємо-чистимо-обсушуємо і ріжемо на шматочки. Складаємо в глибоку миску, поливаємо медом і перемішуємо. Тепер розкладаємо у креманки і поливаємо соком з медом, який залишився в мисці. Зверху круглою ложечкою викладаємо по кульці морозива.

Журавлиновий кисіль з морозивом

  • 200 г журавлини або інших улюблених ягід,
  • стаканчик ягідного морозива,
  • 80 г цукру,
  • 2 столові ложки крохмалю.
Якщо ягоди заморожені, розморожуємо їх. Тепер розминаємо і кладемо в літрову каструлю з водою. Закипить – варити хвилин п’ять, потім залишити на хвилин 20. Тепер проціджуємо, висипаємо туди цукор. Крохмаль розмішуємо до розчинення у воді й тонкою цівкою вливаємо в кисіль, помішуючи, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, розливаємо у склянки й в кожну кладемо по ложці морозива.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик