Цікаві факти про відомі десерти світу

Цікаві факти про відомі десерти світу

Цікаві факти про відомі десерти світуЦікаві факти про відомі десерти світу.

1. Перші кондитерські вироби були завезені до Європи у VII столітті. Замість солодких виробів європейці смакували фруктами, свіжими або засушеними. Єгиптяни почали першими виготовляти десерти на основі меду, фруктів, прянощів тощо.

2. Кондитер — відома та популярна у світі професія. Саме слово походить з італійської мови та означає «варити у цукрі». Кондитерська справа відома 3 15 століття. У Венеції вперше була започаткована ця справа та успішно розповсюдилась по Європі.

3. Головне правило кондитерського мистецтвадотримання пропорцій. Визначити правильну кількість інгредієнтів може тільки експерт, який має багаторічний досвід.

Важливим фактом є не тільки дотримання рецептури, але й температура, яка потрібна для приготування страви. Мінімальний відхід від правил може зіпсувати репутацію кондитера.

Спеціаліст повинен мати нестандартне мислення, мати навички імпровізації та шалену фантазію. Адже існують люди, які полюбляють смакувати класичними десертами, а гурмани бажають спробувати щось вишукане та оригінальне. Саме у цей момент проявляється майстерність експерта.

4. Круасан — випічка, без якої не обійдеться сніданок у багатьох сім’ях. Більшість людей вважає, що цей виріб походить з Франції. Однак круасан має австрійське походження. У сімнадцятому столітті венський кухар виготовив цей шедевр на честь того, що турецька армія не змогла захопити Вену.

Пекарі, які працювали у кондитерські, почули підозрілий шум. Вони зрозуміли, що турецькі війська планують зробити підкоп, щоб атакувати місто. Пекарі змогли попередити солдат та зірвати атаку.

5. Бути дегустатором – надзвичайно складна та делікатна справа. Судді, які приймають участь у міжнародних змаганнях, повинні на протязі декількох днів пробувати різноманітні страви. Смаки різні, страви можуть одному сподобатися, а іншому — ні. Однак експерт повинен відчути смак, зрозуміти текстуру та зробити висновок. Жоден експерт не зможе доїсти справу до кінця після змагання чи під час перерви, навіть якщо вона є дуже смачною.

6. Макаруни — мигдалеве безе з різноманітними смаками (шоколад, полуниця, ваніль тощо) можна придбати у кондитерських магазинах та супермаркетах.

Придумали їх у Франції. Місце, де безе було виготовлене, існує і донині. Відкриваються філіали в інших європейських містах. Мигдалеве печиво без прикрас та смаків готували французькі монахині, щоб вижити під час революції 18 століття.

7. У 2013 році американський кондитер вирішив поєднати круассан та пончик (донат). Завдяки цьому з’явилося новий витвір — кронатс. У Нью-Йорку були шалені черги відвідувачів, які хотіли спробувати цей десерт.

8. Найпопулярнішим десертом на Лазурному узбережжі Франції є десерт на основі бріоші з цукру, яка ріжеться на дві частини, з начинкою з заварного крему та збитих вершків. Придумав його кондитер з Польщі, який взяв за основу рецепт своєї улюбленої бабусі.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик