Цікаві факти про торти. Історія виникнення

Цікаві факти про торти. Історія виникнення

Цікаві факти про торти. Історія виникненняЦікаві факти про торти. Історія виникнення. Слово “десерт” – французьке. Означає воно – “прибирати зі столу”. Після ситного обіду подавали солодкі фруктові соки, горіхи, ягоди тощо. Даний термін відомий з п’ятнадцятого століття.

Популярним став з дев’ятнадцятого століття. Цукор був досить дорогим задоволенням. У 13 столітті на території Русі попитом користувався тростниковий цукор. Головним солодким витвором у той час був пряник медовий. Його подавали до столу до чаю, а пізніше випікали на весільні церемонії.

Зараз найсмачнішим та доступним десертом є торт. Без нього не обходиться жодне свято. Для дитини це головний атрибут дня народження. Існує припущення, що торти почали готувати на території Італії. У світі головними кондитерами є французи. Адже на території цієї країни з’явилося багато нових шедеврів – безе, желе, бісквіт, карамель, тірамісу, макаруни та багато інших.

Українські господині випікали короваї для весіль у формі кола, які є символом щастя та здоров’я. Деякі шедеври навіть можна побачити на виставках. В Японії кондитери приготували торт з 233 діамантами, на який витратили місяць на приготування. Археологи знайшли на півдні Африки закам’янілий торт з фруктів, який приготував фермер.

У США приготували найдовший торт висотою 31 метр. Професіонали з Індії спекли торт на Новий рік висотою 10 метрів. На святкування Лас-Вегаса та штатц Алабами кухарі приготували торти вагою близько 60 тонн. У Перу спекли торт довжиною близько 250 метрів, яким почастували дітей. Швейцарці приготували найменший торт. які міг вміститися на вказівному пальці.

Рецепт оригінального весільного торта

Бісквіт шоколадний:

  • Борошно – склянка
  • Вершкове масло – 200 грам
  • Цукор – півтори склянки
  • Гіркий шоколад – 200 грам
  • Сіль і ванілін – пучок
  • Розпушувач – 20 грам
  • Яйця – 8 штук

Мус з чорного шоколаду:

  • Чорний шоколад – 400 грам
  • Вершкове масло – 60 грам
  • Вершки – дві неповні склянки
  • Лікер – півсклянки
  • Желатин – 16 грам

Біла глазур :

  • Білий шоколад – 200 грам
  • Вершки – 100 грам
  • Вершкове масло – 100 грам

Для бісквіта:

  • Збиваємо масло з цукром
  • Додаємо розтоплений чорний або молочний шоколад, сіль, жовтки
  • Окремо, білки з цукром збиваємо до стійкої піни
  • Просіяне борошно і змішуємо з ваніліном і розпушувачем
  • Акуратно з’єднуємо всі три маси
  • Випікаємо при 160 градусах, до готовності
  • Охолоджуємо
  • Обрізаємо немного по колу коржі, щоб залишився невеликий проміжок між коржами і формою
  • Просочуємо лікером
  • Прибираємо на холод

Готуємо мус:

  • Весь желатин замочуємо в невеликій кількості вершків
  • Готовий желатин ділимо на 3 частини
  • Вершки збиваємо і відправляємо в холодильник
  • Шоколад розігріваємо з вершковим маслом
  • Сполукам з третьою частиною желатину, помішуючи до розчинення
  • Додаємо лікер
  • Охолоджуємо
  • З’єднуємо з третьою частиною вершків
  • Бісквіт кладемо в форму викладену плівкою, что виходить за межі її на 10-12 см
  • Заливаємо проміжок між бісквітом і формою шоколадним мусом
  • Охолоджуємо
  • Проробляємо ті ж маніпуляції з молочним і білі мусом
  • Після чого поливаємо торт зверху спочатку молочним мусом, потім білим
  • Залишити на ніч
  • Заливаємо білою глазур’ю з розігрітого масла з вершками і білим шоколадом
  • Ми залишаємо в холодильника на годину та прикрашаємо

Простий рецепт весільного торта

Тісто:

  • Сир – 1 кг
  • Цукор – 800 грам
  • Яєчні жовтки – 8 штук
  • Борошно – близько 2-х кілограм
  • Сода – їдальня ложка
  • Оцет – чайна ложка

Приготування:

  • Жовтки міксером перемішуємо з цукром
  • З’єднуємо з сиром, пропущеним через дрібне сито
  • Гасіння оцтом соду додаємо в сирну масу
  • Перемішуємо
  • Додаємо просіяне борошно
  • Замішуємо тісто
  • Готове тісто ділимо на 16 кульок
  • Розкачуємо тонкі коржі
  • Випікаємо при 200 градусах, кожен коржик окремо

Крем:

  • Збиваємо 2 склянки цукру з білками від 8 яєць
  • Підігріваємо 1,5 літра молока
  • І потихеньку вводимо білки з цукром, безперервно помішуючи киплячу масу
  • Всипаємо 8 столових ложок борошна
  • Тримаємо на слабкому вогні до загусання, не забуваючи заважати
  • Після чого охолоджуємо і додаємо 400 грам масла
  • Добро перемішуємо
  • Готуємо кремом змащуємо кожен корж
  • Краї коржів рівно обрізаємо
  • З отриманої крихти посипаємо верх і по боки торт
  • Прикрашаємо за раніше продуманими деталями, які можна зробити власне вир або купити заздалегідь готові елементи.
  • торт винен вистоятися не менше доби

Рецепт багатоярусного весільного торта

Робимо бісквіт:

  • Збиваємо 600 грам вершкового масла з 700 грамами цукру і 2 пучками солі
  • Поступово вводимо 12 свіжих яєць, акуратно перемішуючи
  • Всипаємо 600 грам борошна вищого сорту, 200 грам крохмалю, 2 пакетики розпушувача
  • Добро перемішуємо
  • Повільно додаємо склянка молока
  • Готуємо три форми, різні по діаметру в межах 2-2,5 см
  • Змащуємо вершковим маслом попередньо застеливши форми папером
  • Випікаємо при 180 градусах пів години
  • Охолоджуємо коржі, в цей година готуємо крем:
  • у міксері збиваємо літр вершків, 1,5 кілограми сметани, склянку цукру, ванілін і півсклянки коньяку
  • Остиглі коржі просочуємо кремом
  • Викладаємо на страва
  • З’єднуємо кожен новий куля за допомогою дерев’яних паличок. Розміщуючи одну в центрі, протикаючи всі три шари на крізь і чотири палички розміщуючи по колу
  • Можна використовувати, такоже етажерку. Це простіше, і виглядає більш оригінально

Рецепт весільного торта з мастикою

  • 9 яєць,
  • 1,5 склянки цукру
  • 1,5 склянки борошна
  • немного ваніліну і розпушувача

Крем:

  • Підлога кілограма вершкового масла
  • 2-2,5 банки молока згущеного незбираного

Для просочення шарів : банан, абрикоси, ківі

Молочна мастика:

  • 1,5 склянки сухого молока
  • 7-8 ложок згущеного молока
  • 1,5 склянка цукрової пудри
  • будь-які барвники харчові

Випікаємо бісквіт за добу до основного оформлення торта. Щоб при осіданні торта, мастика не потріскалася і не здулася. При використання для прикраси мастики, крем робиться тільки на масляній основі.

Від іншого складу крему, можуть з’з’явитися розлучення, патьоки.

  • Цукор і яйця збиваємо хвилин 5-10 міксером
  • Додаємо соду і ще збиваємо
  • Борошно просіваємо і поступово додаємо просіяне борошно
  • Перемішуємо
  • У змащену маслом форму виливаємо тісто
  • Готуємо 35-40 хвилин при 180 градусах.
  • Остиглий бісквіт розрізаємо на 3 коржа.
  • Верхівка винна бути внизу, а дно на верху
  • Просочуємо перший куля збитим кремом
  • Укладаємо кульки абрикосів
  • Просочуємо другий куля викладаємо нарізаний банан
  • Третій куля просочуємо кремом викладаємо ківі
  • Ще раз весь торт просочуємо кремом і відправляємо на добу вистоятися

Мастика

  • Перемішуємо всі зазначені інгредієнти, додаємо барвник бажаного кольору
  • Мастика винна бути пластичною і не липкою

 

  • Дістаємо готовий просочений бісквіт
  • За допомогою злегка підігрітого ножа, вирівнюємо крем по всьому периметру торта і боків
  • Відправляємо в холодильник на пів години
  • Присипаємо стіл цукровою пудрою,
  • Розкачуємо тонко мастику
  • Намотуємо мастику рівно на гойдалку
  • Розподіляємо на торт, приминаючи руками
  • Краї загинаємо під торт, надлишки акуратно обрізаємо
  • Прикрашаємо торт роблячи фігурки з мастики. Застосовуємо форми для оформлення печива
  • Додаючи в мастику різні барвники, можна й достатньо яскраво і гарно перетворити весільний торт

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик