Цікаві факти про східні десерти

Цікаві факти про східні десерти

Цікаві факти про східні десерти. Десерти та панкейкиЦікаві факти про східні десерти. Десерти та панкейки. Аравійський півострів славиться не тільки своїми курортними місцями та теплим морем, але й стародавньою кухнею. Солодощі, які готують господині, мають багатовічну історію та користуються популярністю у різних країнах світу. Основними інгредієнтами для цієї кухні є борошно, фініки, спеції та мед. Рецепти у кожній сім’ї мають свої секретні особливості та передаються з одного покоління до іншого.

Одним з відомих старовинних солодощів є лукаймат. Ці пончики, які готуються на основі фінікової меляси. Лукаймат є національним десертом Еміратів.

Аль-бабар – пікантний та соковитий пряний пудинг з гарбузу, який традиційно готують під час Рамадану. Подається на стіл гарячим.

Чебаб – панкейк з Еміратів. Він має унікальний смак, адже для його приготування використовують східня прянощі – кардамон, шафран та фініки. Хабіс – ще один десерт, який готується з обсмаженого борошна, до якого додають цукор, рожеву воду.

Балале – десерт, який подають на сніданоу у багатьох еміратських родинах. Це солодка вермішель з родзинками, кардамоном і шафраном. Подають з омлетом, який використовується замість традиційного хлібу.

Ранжіна — це солодкий десерт на основі фініків, яку готують на Іфтар (традиційна вечеря під час Рамадану). З фініків виймають кісточки та начиняють їх мигдалем або волоським горіхом. Фініки посипають корицею та меленими фісташками.

Кнафе — це солодка страва з вермішелі та сиру. Традиційно готується у Рамадан.

Басбуса – манний пиріг, який просочується сиропом і прикрашається очищеним мигдалем. Маамуль  – печиво, яке може бути різноманітним за формою, з додаванням фініків та прянощів. Подають до столу з ароматною арабською кавою.

На території Турції популярним десертом серед місцевого населення та туристів є Рахат-лукум. Вперше його приготували ще у вісімнадцятому столітті. Ще одним корисним десертом, який містить вітаміни та амінокислоти, є халва. Вона сприяє покращенню травлення, проте є досить калорійною. У 16 столітті на основі фруктів та ягід або цедри лимону чи апельсину готували мармелад. У ті часи посмакувати його можна було тільки у східних країнах, адже на території Європи його не готували.

Зефір – стародавні східні ласощі, виготовлені з цукру і яєчного білка. Пізніше зефіром стала називатися страва з фруктового пюре.

Нуга готувалася для падишахів. Вона робилася з цукрового сиропу з яєчними білками, цукатами і горіхами і ароматизовані ваніллю і лимонною цедрою.

Щербет – холодний десерт. Готують його з соків різних фруктів. Він насичує організм вітамінами і мінералами. Цікаві факти про східні десерти. Десерти та панкейки можна приготували у домашніх умовах для своїх рідних. Продукти можна купити у супермаркетах та час на приготування цих десертів вартий того.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик