Цікаві факти про історію кави

Цікаві факти про історію кави

Цікаві факти про історію кавиЦікаві факти про історію кави. Кава — смачний та ароматний напій, який сприяє підняттю настрою, посилює енергію та покращує роботу організму людини. Найвідоміші письменники та музиканти не уявляли своє життя без цього ароматного напою. Наприклад, Оноре Бальзак випивав зо два десятки чашок.

Кава ніколи не повинна готуватися при температурі 100 градусів, тому напій втрачає свої корисні властивості та підвищується кислотність. На території Японії забезпечені люди замовляють процедуру ванни, в яку заливають кавову масу. 20 хвилин такої процедури знімає втому.

Кофеїн допомагає зменшити вагу, поліпшує роботу шлункового тракту та покращує травлення. Батьківщиною кави є Ефіопія. Пастухи помітили позитивний вплив кави на тварин. Гілки з дерева жували або готували смачний напій.

У теперішній час кофеїн використовують для виробництва багатьох медичних препаратів. У багатьох державах існують свято кави. Наприклад, його святкують в Ірландії, Японії.

У 17 столітті на території Британії цей напій застосовувався від цинги та подагри. Саме у цій країні кава почала свій розвиток. Тоді ж лікарі з Франції дозволили додавати молоко у лікувальних цілях.

Під час збирання зерен до уваги беруться наступні показники — температура, вологість і терміни зберігання. Зерна чорного кольору містять більше кофеїну. Коли зерна обсмажують довше, тоді концентрація кофеїну зменшується.

У вісімнадцятому столітті до напою почали додавати цукор. У середині двадцятого століття у Японії придумали додавати лід.

Жителі Скандинавії та Фінляндії випивають найбільше кави у світі, а на території Італії працює майже чверть мільйона кав’ярень.

Лікарі рекомендують не вживати більше ніж три чашки кави. Вона не сприяє зневодненню і не виводить корисні речовини з організму. У цьому духмяному напої міститься багато вітамінів, вона захищає від порушень роботи серця та хвороби тремору. Використовують ї для покращення спортивних результатів.

У Мексиці додають корицю, бельгійці з’їдають шоколад, а на території Африки (Марокко, Ефіопія тощо) додають сіль та перець. Також можна додавати молоко і кардамон. Самий простий та швидкий спосіб приготувати каву – нерозчинну каву заливають водою, додаючи молоко та цукор за смаком.

Цікаві факти про історію кави вказують на багатовікову історію цього шедевру, її складність та оригінальність.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик