Безе та меренга. Рецепти приготування

Безе та меренга. Рецепти приготування

Безе та меренга. Рецепти приготування
Безе та меренга. Рецепти приготування. Безе та меренга – дві різні речі. Досить часто їх плутають. Безе – крем, який готують на основі білків з цукром. Меренга – тістечко без використання борошна.

Французи додають до білків щіпку солі і збивають до того стану, щоб крем був дуже пишним. Підходить для простих тістечок. На території Італії додають цукровий сироп та помішують. Крем нагадує заварний та підходить для еклерів, трубочок з кремом і тортів.

Швейцарці готують безе на водяній бані. Це дозволить виготовляти кондитерські вироби різноманітних форм та фігур. Є найскладнішим варіантом приготування.

Класичне безе:
Білок – 3 шт

Цукор – 150 г

Лимон – 20 г (1 чайн. ложка соку)

Для безе білки обережно відділити від жовтків і збити разом з цукром і лимонним соком на пухку піну (для білкової піни найвищого ґатунку посуд і вінчики міксера мають бути ідеально чистими, без жодної часточки жиру чи жовтка).

Білкову піну на меренги викласти порціями на папір для випікання (можна зверху ‘намалювати’ якийсь візерунок) і тримати безе в духовці приблизно 100 хв при температурі 100 градусів (чим більші тістечка, тим довше їх потрібно випікати). Готові безе повинні бути сухими, крихкими, білими або кольору пряженого молока. Безе чи меренги можна зберігати до 10 днів.

Безе з полуницями

 

– яєчний білок – 4 шт.

– цукор – 1 склянка

– вершки густі – 100 г

– цукрова пудра – 70 г

– полуниця – пюре – 30 г

– цілі ягоди середнього розміру – 100 г

Як приготувати:

Яєчні білки остуди до 4–6°С і збий до стійкої піни. За 2–3 прийоми додай цукор, останню порцію обережно перемішай так, щоб крупинки цукру не розчинилися. Виклади білкову масу у вигляді круглих коржів на деко, застелене пергаментним папером. Підсуши при 80–100°С протягом 1–6 годин. Готові меренги повинні бути невагомими. Остуди.

Для приготування крему вершки витримай при кімнатній температурі 2-3 години. Збий до стійкої піни, наприкінці за 2 прийоми додай полуничне пюре. Перемішай з 40 г цукрової пудри.

На половину отриманої кількості меренг розклади приготовлений крем, на нього розмісти нарізані часточками або скибочками полуниці. Зверху накрий другою меренгою, злегка притисни верхні меренги до нижніх. Посип рештою цукрової пудри. Можна оформити гілочками м’яти або меліси.

Ванільні меренги з малиною

– ваніль (стручок) – 1 шт.

– цукор – 140г

– яйце (білок) – 2 шт.

– вершки – 100 мл

– малина (морожена) – 100г.

Як приготувати:

Розріж уздовж стручок ванілі, вишкреби м’якоть і перемішай її з 125 г цукру. Білки збий і додай до ванільного цукру. Наповни масою кондитерський мішечок із великою насадкою у вигляді зірки.

Виклади на деко, вистелене папером, 40 трояндочок на відстані 2,5 см одна від одної. Підсушуй 60 хвилин при 120 С при злегка відкритих дверцятах духовки. Дай тістечкам охолонути та зніми з деко.

Збий вершки з рештою цукру. Малину розімни та перемішай з вершками. Прикрась збитими вершками меренги по обидва боки. Остуди 30 хвилин.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик