Банош. Трохи історії та рецепт смачної закарпатської страви

Банош. Трохи історії та рецепт смачної закарпатської страви

Банош. Трохи історії та рецепт смачної закарпатської страви

Банош. Трохи історії та рецепт смачної закарпатської страви. Банош, або бануш — один з найвідоміших представників гуцульської кухні. Володіючи специфічним смаком, страву, тим не менш, неможливо не зустріти навіть у самому маленькому ресторані Закарпаття. Цікаво, що згідно гуцульським традиціям, всі страви, пов’язані з вівцями, готують тільки чоловіки.

Банош вони готують виключно на відкритому вогні. Секрет страви полягає в його приготуванні і інгредієнтах. Гуцули готують банош на 3-денних вершках або сметані, а зберігають його в сараї. Перемішують цю кашу виключно дерев’яною ложкою і тільки в одну сторону.

Ця каша готується дуже просто. Замість борошна ви можете використовувати дуже дрібну кукурудзяну крупу, а якщо нема сметани з овечого молока, можна використовувати вершки. Розведіть сметану в невеликій кількості теплої води і вилийте суміш в чавунний казанок.

Почекайте, поки сметана закипить, а потім додайте в неї борошно і ретельно перемішайте, поки суміш не стане густою. Зробіть вогонь поменше і починайте розтирати суміш, поки краплі олії не виступлять на поверхню. Коли каша буде готова, вона легко буде відставати від стінок казанка.

Приготуйте заправку до баноша. Вона може бути різна, наприклад, ви можете приготувати шкварки — порізати маленькими шматочками підчеревини і посмажити її на сковорідці або в казанку. Приготуйте також півкільцями цибулю з грибами. Не перемішуючи, на тарілку викладається банош, зверху нього бринза, потім шкварки, а останнім шаром — гриби.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик