Напої, які готують на Україні у холодну пору року

Напої, які готують на Україні у холодну пору року

Напої, які готують на Україні у холодну пору рокуНапої, які готують на Україні у холодну пору року. У холодню осінню чи зимову пору року хочеться сісти біля теплого каміну та насолоджуватися смаком смачного напою. Пропонуємо вам перелік різних напоїв на будь-який смак. Адже люди, які дотримаються посту, можуть вибрати безалкогольні напої, інші – вишукані та відомі рецепти з різних куточків світу, які успішно розповсюджуються на території України.

Узвар. Чудовий варіант у період Посту. Прийнято його подавати на Різдво чи великодні свята, однак напій готують на сімейні свята чи звичайні обіди або вечері. Обов’язковими інгредієнтами є яблука, родзинки, груші та мед. За бажанням можна додати лимонну чи апельсинову цедру, корицю. Мед додають тільки до готового узвару на подають в охолодженому вигляді.

Медовуха. Відомий ще з часів Київської Русі. Готувати його слід за декілька тижнів до свята. Може бути як зігріваючим так і прохолоджуючим. Компонентами є мед, шишечки хмелю, спеції (для глінтвейну) і дріжджі. Медовуха повинна відстоятися на протязі 2 тижнів. У киплячу воду додаємо мед і кип’ятимо пару хвилин, потім — шишки хмелю і спеції.

Накриваємо кришкою і даємо настою охолонути до температури 30-35 градусів, і тільки тоді висипаємо в нього звичайні або пивні дріжджі. Медова маса при кімнатній температурі повинна побродити п’ять діб. Потім видаляємо з неї шишки хмелю і знімаємо пінку, і ще п’ять діб залишаємо на дозрівання медовухи.

Глінтвейн. Напій на основі червоного вина. Є доступним, недорогим та смачним напоєм. Палички кориці, гвоздика, мускатний горіх, цукор, кардамон – ось все, що потрібно для приготування! Нагрівають вино до 90 градусів, потім додають спеції. Напій повинен відстоюватися на протязі 25 хвилин. Лише після того можна подавати до столу.

Пунш.  Підходить для усіх людей, адже він може бути алкогольним чи безалкогольним.  Безалкогольний варіант підходить для дітей, адже напій є смачним та містить багато вітамінів. Пунш готують з 2 частин чаю, 1 частини рому і добавки лимонного соку, меду і кориці. У гарячий чай додається ром, мед, сік лимона і спеції і пунш стоїть на слабкому вогні близько 15-20 хвилин. Вживати можна відразу, а можна в охолодженому вигляді.

Грог. Напій, який є популярним у англійських моряків успішно розповсюджується на українських теренах. Це суміш рому з окропом. Вода і ром беруться в пропорції один до одного. Додається цукор, лимон з шкіркою або його цедра, апельсинова цедра, кориця і гвоздика. Напій треба тільки закип’ятити і зразу подавати.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик