6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню

6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню
Усім відомо, що кожна країна має свою національну кухню. Українська кухня також зарекомендувала себе в усьому світі. Вона проста, надзвичайно смачна, поживна і щедра, особливо коли йдеться про величину порцій.  Вітчизняні ресторатори виділяють 6 страв, за якими іноземці впізнають українську кухню.

1. Сало 

Здавна наша держава асоціювалася з салом. Ще за часів Запорізької Січі, козаки дражнили своїх найбільш потужніших ворогів «бусурманів» салом, у релігії яких – ісламі, цей продукт вважається забороненим, нечистим.

Зараз же сало, яке подається у різних варіаціях, викликає у гостей нашої країни виключно захоплення. Чого лише вартує перемелене сало з додаванням часнику, копчене сало, шкварки і ноу-хау нашого часу – сало в шоколаді.

2. Квашені огірочки

Хрумкі квашені огірочки з бочечки – чудове доповнення до сала, і звісно, української горілки. Наші господині взагалі не тямлять себе без квашення та маринування огірків, які для іноземців є справжнім делікатесом.

У кращих закладах національної кухні дотепер зберігають солоні огірочки в холодних льохах. Подають їх як закуску – до того ж сала, печеного м’яса, смаженої картопельки з м’ясом тощо.

3. Ковбаса домашня

Не дивно, адже на тлі м’ясного різноманіття, яке можна знайти на прилавках магазинів, жодна з фірмових ковбас не зрівняється з домашньою. Вона смачна і в запеченому вигляді, і в сиро-в’яленому, і в копченому, і приготованому на грилі.

4. Вареники

Кожна господиня може похизуватися власним рецептом приготування вареників, причому — з найрізноманітнішими начинками – сиром, картоплею, грибами, фаршем, гречкою, а також у поєднанні, наприклад, картопля-фарш, картопля-гриби, гречка-гриби тощо.

Насправді ніякого особливого секрету немає – готуються вони зі звичайного прісного тіста. Взагалі, справжні українські вареники мають бути «пузатими», себто, великими, але при цьому надзвичайно м’якенькими. І звісно, шкварок і сметани до них додають вдосталь – страва ця далеко не дієтична, однак, надзвичайно смачна.

Більше того, в якості десерту іноземцям пропонують ті ж вареники, але солодкі — з маком, вишнями, чорницями, полуницями, і, звісно, щедро политі сметаною.

5. Червоний борщ 

Згідно тверджень етнографів, перші згадування про борщ в Україні датуються ще 15-им століттям. А до смаку іноземцям наш борщ припав перш за все тим, що він абсолютно відрізняється від усіх європейський перших страв.

Як відомо, за кордоном супи переважно перетирають на так звані крем-супи. Вони готуються значно швидше і тут не приділяється увага поетапному готуванню інгредієнтів. Для багатьох країн наш червоний борщ взагалі рахується екзотикою, оскільки буряк у них не вирощується взагалі.

 6. Голубці 

Ця страва європейського походження дуже давно і повністю інтегрувалася в українську кухню. Варто зауважити, що ця страва є і в грузинській кухні. Однак грузинські голубці, загорнуті в листя винограду, в листя капусти і фарширований перець мають однакову назву, а в нас це — різні страви.

Голубці зі сметаною, які уже стали буденною стравою, для іноземців – просто вершина смаку.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик