Рецепти найсмачніших французьких десертів

Рецепти найсмачніших французьких десертів

Рецепти найсмачніших французьких десертів. Жителі Франції полюбляють випічку та солодкі страви. Часто готують різномантіні муси, креми, желе тощо. До страв додають горіхи, насіння та карамель, яку готують у домашніх умовах. Десерти не готуються у великій кількості через малий строк зберігання. Окрім того, порції є маленькими.

Французький десерт «Бланманже»

Рецепти найсмачніших французьких десертівБланманже – один з найпопулярніших французьких десертів. Він готується з сиру з різними фруктами або ягодами, тут варіант ласощі з грушею. Розкладати десерт краще в силіконові маленькі формочки, в них зручно подавати.

Інгредієнти

  • 250 грам сиру;
  • 0,5 склянки молока;
  • 100 грам груші;
  • 15 грам желатину;
  • 130 грам сметани;
  • 20 грам шоколаду або листочки м’яти для прикраси;
  • 50 грам цукру.

Спосіб приготування

1. З’єднати молоко з желатином. За правилами воду у французький десерт не додають. Залишити для набухання, час краще подивитися на упаковці желатину.

2. Протерти сир. Бажано це зробити через сито. Якщо його немає або потрібно заощадити час, то збиваємо блендером.

3. Додаємо до сиру сметану і цукор, розмішуємо до однорідності, можна кинути щіпку ванілі.

4. Нарізати грушу невеликими кубиками. Якщо шкірочка тонка, то знімати не потрібно. Можна використовувати в’ялені груші, з ними теж дуже смачно.

5. Желатин розтопити. В процесі помішувати, щоб крупинки розійшлися швидше, а маса не перегрілася.

6. Желатин з’єднати з сиром, добре збити.

7. Засипати груші, розмішати.

8. Розкласти сирну масу по формах, поставити в холодильник. Десерт повинен повністю застигнути, на це піде не менше трьох годин.

9. Перевернути формочки з бланманже на плоскі тарілочки. Прикрасити страву тертим шоколадом або листочком м’яти.

Французький десерт з жовтків або запечений крем

Це один із самих смачних і незвичайних французьких десертів. Для його приготування бажано використовувати самі свіжі жовтки від сільських яєць. Додатково знадобляться якісні жирні вершки.

Інгредієнти

  • 350 г 33% вершків;
  • 5 г мигдальних пелюсток;
  • 6 сирих жовтків;
  • 20 г масла (масло вершкове 72%);
  • 50 мл води;
  • 80 грам цукру.

Спосіб приготування

1. До сирих жовтків додати дві ложки цукрового піску, збити до піни. Відставити поки в сторону.

2. Змішати цукор, що залишився з водою на сковорідці, почати приготування карамелі. Як тільки з’являться бульбашки, і піде характерний аромат, додаємо вершкове масло. Розтоплюємо, знімаємо з вогню.

3. Збити вершки в міцну піну. Якщо вони жирні і охолоджені, то це буде просто і легко зробити.

4. Повертаємо міксер в жовтки, продовжуючи збивати, вводимо приготовану карамель з цукру з маслом. Завдяки додаванню жирів вона не застигає швидко і чудово поєднується з іншими інгредієнтами.

5. Вийняти міксер, ввести до жовтків збиті вершки, акуратно розмішати.

6. Розкласти крем в жароміцні формочки, наповнюючи на 2/3 об’єму. Але не поспішаємо ставити на деко. Потрібно налити в нього воду, тільки потім помістити майбутній десерт. Тобто випічка буде проводитися на водяній бані.

7. Ставимо в піч. При 180 французький десерт випікається близько 20 хвилин. Краще орієнтуватися по красивому кольору і аромату.

8. Подавати десерт у цих же формах, присипавши мигдалевими пелюстками.

Французький десерт «Грильяж» з горіхів

Інгредієнти

  • 1 ст. горіхової суміші;
  • 1,5 склянки білого цукру;
  • 70 грамів води;
  • 1 ч. л. лимонного соку.

Спосіб приготування

1. Висипати горішки на сковорідку і підсушити. Можна скористатися духовкою або мікрохвильовою піччю, але сильно не засмажуємо, тільки злегка.

2. Остуджуємо горіхи і рубаємо ножем. Можна для цієї мети використовувати блендер або м’ясорубку, пилу бути не повинно, дрібні шматочки робити не потрібно, вони повинні бути помітними в загальній масі.

3. Готуємо карамель. Для цього в каструлю або сковорідку (кому як зручно) висипаємо цукровий пісок, виливаємо воду і розтоплюємо.

4. Спочатку крупинки розчиняться, потім сироп почне жовтіти і темніти. Як тільки колір стане бурштиновим, вливаємо лимонний сік.

5. Швидко розмішуємо карамель і засипаємо в неї підготовлені горішки. Готувати на маленькому вогні хвилинку.

6. Тепер потрібно вилити грильяж. Раніше для цього використовували пергамент. Зараз можна взяти силіконовий килимок. Ще краще форму. Для цукерок можна розливати карамель з горіхами відразу в дрібні формочки.

7. Дочекатися застигання, це не більше 30 хвилин, при необхідності порізати десерт на шматочки. Зберігати в сухому місці.

Французький мусовий десерт (шоколадний)

Інгредієнти

  • 250 мл вершків;
  • 1 жовток;
  • 1 яйце;
  • 0,5 ч. л. желатину;
  • 100 грам шоколаду;
  • 20 грамів цукру.

Спосіб приготування

1. Желатин з’єднати і 2 ст. л. води, нехай добре набухне.

2. Шоколад розтопити на водяній бані. Можна для цієї мети використовувати мікрохвильову піч, але в цьому випадку уважно стежити і не перегрівати.

3. Збити В піну жирні вершки.

4. Збити один жовток і одне ціле яйце з цукровим піском, поставити на водяну баню і прогріти до 57 градусів. Потім зняти з вогню, злегка збити міксером, буквально 30 секунд.

5. Розтопити желатин, з’єднати із збитими вершками, ввести жовтковий крем, потім розтоплений шоколад. Все добре збити.

6. Перекласти шоколадний мус в вазочки, поставити на дві години в холодильник. Перед подачею можна прикрасити шоколадною стружкою або порошком какао.

Профітролі

Інгредієнти

  • 250 мл води;
  • 120 р масла;
  • 120 г борошна;
  • 4 яйця.

Крем:

  • 400 мл вершків;
  • 5 ст. л. пудри;
  • 1 г ванілі.

Спосіб приготування

1. Закип’ятити воду, кинути дрібку солі і масло, розчинити.

2. Засипати борошно, розмішувати до тих пір, поки маса не почне відходити від стінок. Має вийти однорідне і гладке тісто. Трохи його остуджуємо, приблизно до 65 градусів.

3. Вводимо яйця. Це дуже відповідальний і важливий момент. Не можна розбивати відразу і тим більше виливати все за один раз. Додаємо по трохи, кожен раз ретельно розмішуємо.

4. Вийде гладке і текуче тісто, яке відразу перекладаємо в кульок, відрізаємо кінчик і видавлюємо на деко застелений. Робимо круглі кульки, що нагадують волоський горішок за видом і розміром. Обов’язково залишаємо між ними місце, так як профітролі сильно збільшуються у розмірі.

5. Ставимо в духовку при 230 градусах, через 5 хвилин знижуємо до 170. Випікаємо профітролі 25 хвилин. Остуджуємо.

6. Готуємо звичайний вершковий крем. Але за бажанням можна додати шоколад або інші наповнювачі. Збиваємо в піну вершки, вводимо масло з пудрою.

7. Крем перекладаємо в кондитерський шприц, наповнюємо спечені профітролі.

Макаруни

Інгредієнти

  • 165 г мигдальної муки;
  • 165 г цукрової пудри;
  • 115 г білків;
  • 150 г цукру.

Для прошарку 100 г шоколаду і стільки ж жирних вершків.

Спосіб приготування

1. Просіяти борошно з цукровою пудрою через сито два рази. У результаті повинно вийти рівно 330 грам. У цьому рецепті важливо точно дотримуватися пропорції.

2. Білки відокремити і збити з цукром в щільну піну. За бажанням у неї додаємо пару крапель гелієвих барвників.

3. Об’єднуємо меренгу з мигдальною борошном і пудрою. Розмішуємо дуже акуратно, щоб не осадити збиту піну.

4. Перекласти тісто в кульок, відсадити на лист кружечки по 2-3 см в діаметрі. Важливо їх робити однаковими, можна попередньо намалювати їх на звороті пергаменту.

5. Дати постояти на столі 15 хвилин, тісто має трохи підсохнути.

6. Випікати макаруни при 150 градусах 14 хвилин, остудити.

7. Приготувати прошарок. Тут класичний ганаш. З’єднуємо вершки з шоколадом і розтоплюємо. За бажанням можна додати ложку коньяку.

8. Склеюємо половинки спечених тістечок і макаруни готові!

Мільфей – «деревій любові»

 

Начинкою, як правило, служить ванільний крем, але смак мільфея може бути і несолодким, а солоним і пікантним. Наприклад, це блюдо можна приготувати з сиром і шпинатом.

Потрібно: 400 г свіжої полуниці, 250 г готового листкового тіста, 2 столові ложки цукру, 50 г топленого вершкового масла, кілька листочків м’яти. Для крему: 500 г сиру маскарпоне, 400 мл густого натурального йогурту, щіпка ванільного цукру, півсклянки цукрової пудри.

Полуницю помийте і обсушіть на паперових рушниках. Листкове тісто розкачати в одному напрямку і за допомогою ножа розріжте на 10 однакових квадратів. Присипте кожен шматочок тіста цукром і обсмажте в сковороді на топленому маслі до рум’яного відтінку з двох сторін.

Готові коржі остудіть на паперових рушниках. Для крему збийте міксером сир маскарпоне з йогуртом, ваніллю і цукровою пудрою. Полуницю поріжте пластинками.

Кілька ягід відкладіть для прикраси тістечка. Тепер можна приступати до складання «деревію»: на дно красивою тарілки викладіть перший корж, змастіть його кремом, викладіть шматочки полуниці, накрийте другим коржем і повторіть все те ж саме, поки не закінчаться коржі. Зверху прикрасьте мільфей м’ятою і ягодами полуниці.

Парфе

Готується парфе з дуже холодних вершків – їх ретельно збивають, з’єднують з яєчно-молочною сумішшю, а в отриманий крем додають сезонні фрукти і ягоди, какао, шоколад, ваніль, кава, горіхи, печиво та інші продукти.

Потрібно: 4 жовтки, 280 г жирних вершків, 100 г молока, 16 г натуральної кави, 2 столові ложки цукру. Для прикраси – ягоди, фрукти, карамель або шоколад.

У молоко додайте каву, поставте на вогонь, прокип’ятіть і дайте суміші охолонути. Жовтки розітріть з цукром, тонкою цівкою, постійно помішуючи, влийте в них остигле кавове молоко, поставте на маленький вогонь і варіть до загустіння. Зніміть каструлю з плити, дайте молочно-яєчної суміші охолонути. Вершки добре збийте і введіть в остигнула суміш. Готовий десерт розлийте по креманкам і відправте в морозилку. Подавайте з горіхами, ягодами, фруктами, карамеллю або шоколадом.

Клафуті 

Цей десерт одночасно нагадує пиріг, солодку запіканку і млинці з начинкою. Простий у приготуванні і в той же час вишуканий.

 

 

Потрібно: 500 г малини, 100 г борошна, дрібка солі, 2 склянки молока, 5 столових ложок цукру, 1 столова ложка розтопленого вершкового масла для тіста і 1 столова ложка вершкового масла для змащування форми, 4 яйця, 200 г вершкового морозива.

Духовку розжарити до 200 °. Ягоди засипте половинкою цукру (2,5 столових ложок). У глибоку піалу просійте борошно, додайте цукровий пісок і дрібку солі. В іншому посуді збийте яйця, до них влийте молоко і розтоплене масло. Отриману суміш додайте в борошно, перемішайте до однорідної консистенції і залиште, накривши рушником, на 25-30 хвилин при кімнатній температурі. Форму змастіть вершковим маслом. З малини зцідіть зайвий сік і викладіть ягоди на дно форми.

Залийте малину тестом і відправте в розпечену духовку на 20 хвилин. Потім знизьте температуру до 180 ° і готуйте пиріг ще приблизно 20 хвилин – до появи рум’яної скоринки. Подавайте клафуті з кулькою морозива.

Шоколадні трюфелі – королівське частування

 

 

Потрібно: 50 г м’якого вершкового масла + 0,5 чайної ложки для обмакувания, 150 г гіркого чорного шоколаду + 50 г для обмакувания, 2 столові ложки рому або бренді, 150 г вершків жирністю 35%, 1 столова ложка какао-порошку, 2 столові ложки товчених несолоних горіхів.

Шоколад поламати на шматочки і розмели в борошно за допомогою блендера. Шоколад потрібно взяти справжній, гіркий чорний, з вмістом тертого какао не менше 60%. Вершки влийте в сотейник, додайте до них вершкове масло і за бажанням алкоголь. Постійно помішуючи, нагрівайте суміш на водяній бані, а коли вона закипить, відразу ж зніміть сотейник з вогню.

Збиваючи, тонкою цівкою влийте гарячу вершкову суміш в шоколадну крихту, добре збийте, перелийте в миску і дайте охолонути, накривши харчовою плівкою. Бажано відправити шоколадну суміш (після того, як вона охолоне) в холодильник на пару годин (можна на ніч). Какао-порошок просійте на плоске блюдо.

Охолоджену шоколадну масу розділіть на 3 частини. З першої третини скачайте кульки (завбільшки з волоський горіх), обваляйте їх в какао, викладіть на плоске блюдо або в спеціальні паперові формочки для цукерок  і відразу ж приберіть в холодильник. З другої третини шоколадної маси аналогічним чином сформуйте кульки. 50 г шоколаду розтопіть на водяній бані з 50 г вершкового масла.

Кульки опустіть по черзі в гарячий шоколад, відразу викладіть на плоску тарілку і приберіть в холодильник. З третьої порції шоколадної суміші скачайте кульки і обваляйте їх в горіховій крихті.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик