Рецепти овочів на грилі

Рецепти овочів на грилі

Рецепти овочів на гриліУ вихідні дні хочеться провести час на природі – подихатися повітрям, поспілкуватися з людьми, яким не завжди виходить приділити увагу та приготувати смачні страви. У період, коли різноманітних овочів є багато, пропонуємо рецепти овочів на грилі.

Овочевий мікс на решітці: простий спосіб

  • перець солодкий болгарський – 2-3 штуки;
  • цибуля ріпчаста або червоний солодкий – 2 головки;
  • помідори великі – 2-3 штуки;
  • баклажан великий – 1штука;
  • соус соєвий – 100 грам;
  • оцет бальзамічний – 3 повні столові ложки;
  • масло оливи, льону або соняшникова (без запаху) – 50 грам;
  • часник – одна середня головка;
  • спеції та трави за смаком.

Перець, томати і баклажани промийте в проточній воді, трохи обсушіть. Солодкий перець розріжте, видаліть плід від насіння і ніжки, поріжте на 4 частини. Баклажани і помідори акуратно поріжте кільцями. Цибулю очистіть від лушпиння, і також наріжте великими кільцями. Зубчики часнику просто очистіть від лушпиння і відкладіть в сторону.

Підготовлені овочі потрібно замаринувати. Для цього візьміть глибоку ємність і вилийте в неї рослинне масло, оцет бальзамічний і соєвий соус, додайте спеції і приправи за смаком. Часник пропустіть через прес або ж дрібно нарубаєте ножем. Додайте часник в загальну масу і ретельно розмішайте.

Овочевий мікс для мангалу з грибами

  • томати, баклажани, цукіні, цибуля, перець – 700-900 грам;
  • свіжі міцні печериці – 200-300 грам;
  • один великий лимон;
  • базилік і розмарин – 2 гілочки;
  • рослинне масло – 50 грам;
  • сіль та інші спеції – за смаком.

Овочі та гриби обмийте у великій кількості прохолодної води, викладіть на друшляк і дайте воді стекти. Поріжте овочі. Цибулю наріжте великими і товстими кільцями.

Гриби промийте особливо ретельно . Дрібні грибочки можна не розрізати, а от великі печериці можете розрізати навпіл. Підготовлені продукти укладіть в целофановий пакет.

Займіться приготуванням маринаду: у велику і глибоку ємність видавити лимон. Розмішайте лимонний сік з рослинним маслом, закладіть спеції і трави. Розмішайте заправку і вилийте її в пакет з овочами. Пакет щільно зав’яжіть і гарненько струсніть.

Залиште маринуватися в пакеті на 1-2 години в прохолодному місці. До речі, рецепти овочів на грилі можна приготувати на дачі, у себе в будинку або біля нього, адже це швидко, смачно і недорого.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик