9 цікавих фактів про сосиски та ковбаси

9 цікавих фактів про сосиски та ковбаси

9 цікавих фактів про сосиски та ковбаси9 цікавих фактів про сосиски та ковбаси. Сосиски та ковбаси є не тільки смачним і ситним продуктом, але й є головною стравою на відпочинку, різноманітних фестивалях і ярмарках. Цікавим є багаторічна і цікава історія цих шедеврів.

1. Сосиску вперше у світі приготував м’ясник з Німеччини Георг Ланер. Пізніше у Вені був відкритий магазин. Сосиска мала назву “віденська” або “франкфуртська”. На території Австрії віденські сосиски називають “франкфуртерами”. У Німеччині тоненькі сосиски відомі як віденські.

2. Докторська ковбаса відома з 1936 року. Готували її як дієтичний продукт для хворих людей, які постраждали після громадянської війни.

3. Ковбаса з пліснявою — справжня рідкість. В Італії вона відома як салямі. Зберігають цей продукт до повного визрівання у підвальних приміщеннях. Через місяць на шкірочці з’являється зелена пліснява, а на 3 місяць — пліснява сірого кольору. Тоді ковбаса готова до споживання.

4. Серед великої кількості відомих страв німецької кухні великою популярністю користуються баварські білі ковбаски. Готуються вони зі свинини, зелень, цедра лимону, сіль та прянощі.

5. Нюрнберзькі ковбаски мають товщину маленького пальця. Замовляють їх 12 штук на порцію. До масових свят (ярмарки, фестивалі) готують цю смакоту розміром 1 метр і обгортають у кільця.

6. У Баварії оригінальним витвором є голуба сосиска. Насправді вона є має блідий колір, а відварюють її у воді з великою кількістю оцту. Через це сосиска має кислуватий смак.

7. Для вегетаріанців кухарі приготували оригінальну страву — на основі морської капусти, пшениці тощо. Відома також солодка ковбаса зі згущеного молока, хрусткого печива і горіхів.

8. Туристи, які приїжджають до Дюссельдорфа, зможуть скуштувати сосиски. Які покривають золотом 585 проби. Господар закладу вважає, що така страва корисна для здоров’я і покращує роботу шлункового тракту.

9. При перетині кордону апаратура, яка сканує багаж на наявність вибухових речовин, часто дає збій. Річ у тому, що до складу ковбаси виробники додають нітрит натрію (у такому випадку продукт має червоний колір). Саме ця речовина є одним з компонентів для виготовлення небезпечних предметів. Це створює проблеми туристам, так і працівників митної служби.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик