Найпопулярніші десерти з усього світу

Найпопулярніші десерти з усього світу

Найпопулярніші десерти з усього світуНайпопулярніші десерти з усього світу. Кондитерське мистецтво є цікавим і складним одночасно. Кожен десерт має свою індивідуальну історію. Існує декілька цікавих десертів, які готуються з задоволенням для важливих дат та зустрічей з близькими людьми.

1. Тірамісу

Італійський десерт на основі ароматної кави, сиру маскарпоне і печива савоярді. Шматочок цього шедевру покращує настрій на цілий день.

2. Чізкейк

Історія цього десерту відмий з часів Греції. Цей пиріг з вершкового сиру готували на олімпійців. Пізніше емігранти привезли цю смакоту до Європи. У США цей є з найпопулярнішим. Кондитері з Нью-Йорку приклали багато зусиль для удосконалення цього десерту.

3. Торт Павлова

Австралійці та новозеландці сперечаються про право на першість десерту. Існує думка, що у 1826 році кондитер з Веллінгтону виготовив цей торт для танцівниці Ганни Павлової. Австралійці з тим не погоджуються і вважають, що торт зробили у 1935 році.

4. Пудинг

Важко уявити собі святковий стіл гурманів без англійського пудингу. Оригінальний пудинг готували на основі каші, яка була зварена на м’ясному бульйоні, до якої додавали крихти хліба, мигдаль, родзинки, чорнослив і мед. Пізніше м’ясо з рецепту забрали та зробили пудинг солодким.

5. Трдло

Національний чеський десерт на основі тіста з дріжджів, яке обертають навколо металевого циліндру та обсмаженого над вогнем. Фестиваль вина, сочельник або інше національне свято не обходиться без цієї страви. Подають трдло тільки гарячим, адже у холодному вигляді воно втрачає свої властивості.

6. Штрудель

Фруктовий пиріг з чашечкою кави або чаю у затишному домашньому колі — що може бути краще? Австрійцями є авторами десерту. Перший рецепт був виготовлений з молока та крему і надрукований у 1696 році. До тіста додають начинку з фруктів, ягід і кориці. Професіоналізм кухаря визначається тим, настільки тоненьким він робить тісто для штруделя.

6. Туррон

На Різдво у іспанських сім’ях готують солодку страву з яєчних білків і великої кількості горіхів, меду. Існує декілька видів туррону — твердий, м’який, з додаванням фундуку, карамелі.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик