25 десертів з усього світу

25 десертів з усього світу

25 десертів з усього світу25 десертів з усього світу. Крем-брюле – відомий французький десерт. Готується на основі вершкового заварного крему, який покривається шаром хрусткої та підрум’яненої карамелі.

В Індонезії (острів Ява) готують десерт «Дадар гулунг». Це млинці з листя пандануса, які посипають цукром з кокосу.

У США на свята чи повсякденні обіди готують яблучний пиріг. У листкове тісто додають яблука. Зверху поливають збитими вершками, ванільним морозивом або сиром чеддер.

Джелато – морозиво, яке готується на території Італії. Джелато готується на основі молока, вершків та цукру. Також можна додати ягоди, горіхи, чорний шоколад та фрукти.

Бублики пікаронес — іспанська випічка, яка розповсюджена на території Перу. Перуанці готують бублики з підсмаженої солодкої картоплі, кабачків, борошна, дріжджів, цукру і анісу.

Тарта де Сантьяго — іспанський пиріг з мигдалем, який впридумали у Сантьяго-де-Компостела.

Моті – солодощі з Японії. Готують їх з клейкого рису. З нього роблять коржі. Подають на Новий рік у вигляді кульки морозива.

Пастелітос – страва з Аргентини. Зазвичай готують на день Незалежності.  Листкове печиво начиняють солодкою айвою або солодкою картоплею. Пізніше обсмажують у фритюрі.

Баноффі пай — англійський пиріг з бананами, вершками, ірисом. Інколи англійці до класичного рецепту додають шоколад або каву.

Бригадейро – бразильський десерт, який роблять з какао-порошку, згущеного молока і масла. Потім формують кульки та посипають тертим шоколадом.

Цукерки «Борода дракона» –  китайський десерт з цукру, патоки, арахісу, кунжуту і кокоса.

Гулабджамун – десерт з Індії, який користується попитом у всій Південно-Східній Азії. Це солодкі кульки на основі сухого молока. Вони обсмажуються в топленому маслі та змочуються в цукровому сиропі.

Ламінгтон — австралійський десерт. Це бісквіт прямокутної форми, вкритий шоколадною глазур’ю. Його обвалюють у кокосовій стружці.

Якгва — корейське печиво, яке готують з меду, кунжутного масла і пшеничного борошна.

Шварцвальдский вишневий торт. Готують на південному заході Німеччини із суміші вершків, шоколаду, вишні та кірша — німецького фруктового бренді.

Скір готують на території Ісландії на протязі багатьох столітть. Подається як десерт з охолодженим молоком і цукром, а іноді і з фруктами.

Нанаймо – канадський десерт, Який готується без випікання. Шари вафельної крихти з заварним кремом, які вкривають розтопленим шоколадом.

Куксистери – печиво до чаю з Нідерландів. Це солодкі булочки з тіста, які обсмажують і змочують в холодному цукровому сиропі.

Торт «Принцеса» – пиріг з Швеції, який покритий шаром марципана, як правило зеленого кольору. Під марципаном чергуються шари ніжного бісквіту зі збитими вершками і світлим ванільним кремом.

«Умм Алі» — пудинг, який готується єгипетськими кондитерами. Він зроблений з листкового тіста, молока, цукру, ванілі, родзинок, кокосової стружки і різних горіхів.

Маковець подається в Польщі в святкові дні, його легко знайти в кондитерських по всій країні цілий рік. Це рулет з солодкого дріжджового хліба, заповнений густим маком, а іноді і покритий глазур’ю.

Закрити

Замовити столик

Закрити

Зворотній зв'язок

Закрити

Стати партнером

Закрити

Відгук

Закрити

???

Замовити столик